Årsaker - Nummen arm - Klinikk For Alle

Det kan være mange årsaker til at en opplever nummenhet i armen.
Nedenfor kan du lese om en del av årsakene:

 • Ledd-låsninger

  Leddlåsninger og nedsatt bevegelighet i leddene i brystryggen er en av de vanligste årsakene til nummenhet og nedsatt følelse i armene. Leddlåsninger synes ikke på røntgenbilder, men er som regel enkle å lokalisere for en terapeut som driver med manipulasjon.

 • Muskelspenninger

  Er økt, unormal aktivitet i en muskel. Dette kan skyldes leddlåsninger, betennelser eller ubalanse i nervesystemet.

 • Myoser

  Er «knuter» i muskulaturen som gir smerte og ubehag. De er lette å oppdage, og behandles best med muskelterapi, akupunktur eller sterilvannsinjeksjoner.

 • Ribbenslåsning

  Med dette mener vi nedsatt bevegelighet i leddene mellom ribbena og ryggsøylen eller brystbenet.

 • Prolaps

  En sprukken mellomvirvelskive i nakken kan i noen tilfeller trykke på nerverøtter som har sitt utspring i ryggmargen. Hvis irritasjonen på nerven er stor, vil dette vanligvis forårsake smerter og nedsatt kraft. I noen tilfeller kan det også resultere i nummenhet og nedsatt følelse.

 • Spinal stenose

  Trang spinalkanal på grunn av forkalkninger kan forårsake smerte og nummenhet. Dette forekommer vanligvis i korsryggen, men kan også ramme nakken. I noen tilfeller kan stenose forårsake nummenhet og nedsatt kraft i armene.

 • Sirkulasjonsforstyrrelser

  Forandringer i blodårene kan gi sirkulasjonsforstyrrelser. Best kjent er forsnevringer i hjertets egne arterier som kan gi hjertekrampe eller i verste fall hjerteinfarkt. Forsnevring av arteriene til bena er heller ikke uvanlig (røykeben), eller forandringer i venene som forårsaker åreknuter. Årsakene til forandring i blodårene kan være røyking, dårlig kosthold eller arvelige faktorer.