Akupunktur kan hjelpe på sykdom og smerte

Akupunktør

akupunktur


Tradisjonell kinesisk akupunktur har vært brukt i Østen i flere tusen år

I Vesten er behandlingen blitt stadig mer anerkjent og blir i dag brukt i stor utstrekning både som et alternativ og som supplement til vestlig medisin. Sykdom og smerte kan skyldes ubalanse i kroppens energisystem. Ved å stimulere med tynne nåler på bestemte punkter langs kroppens mange energibaner (meridianer) gjenoppretter akupunktøren balansen i kroppen.

Våre akupunktører er medlemmer av Akupunkturforeningen, som stiller de strengeste kravene til medlemskap i Norge. Foreningens medlemmer er leger, tannleger, fysioterapeuter og andre med en medisinsk grunnutdannelse. Akupunkturforeningens medlemmer har en akupunkturfaglig deltidsutdannelse over 3,5 år.

Følgende klinikker tilbyr akupunktør:

Akershus

Akupunktør Ski

Oslo

Akupunktør Bryn

Akupunktør Helsfyr

Akupunktør Majorstuen

Akupunktør Storo

Rogaland

Akupunktør Sandnes

Akupunktør Sola

Video

Akupunktur gjenoppretter balansen i kroppen og jobber vanligvis med følgende plager:
ryggsmerternakkesmerter, muskel- og skjelettlidelser, hodepinemigrene, andre smertetilstander, allergier, hudlidelser, fordøyelsesproblemer, urinveislidelser, bihuleproblemer, søvnproblemer, gynekologiske lidelser, nedsatt immunforsvar, stress og graviditet/seteleie/melkeproduksjon.

Ved vår klinikk på Majorstuen tilbyr vi nå også kosmetisk akupunktur

På førstegangsundersøkelsen vil akupunktøren gå igjennom din sykehistorie. Pulsdiagnose og tungediagnose som gir akupunktørene informasjon om energibalansen i kroppens organer vil vanligvis bli gjennomført. I tillegg terapeuten kunne ta andre relevante kliniske undersøkelser av eksempelvis smertefull muskulatur.

Behandling

Akupunkturbehandling er en trygg og effektiv behandlingsform. Det er ikke smertefullt å få nålebehandling, men når nålen treffer akupunkturpunktet kan man føle et lett trykk eller spreng i punktet. I nålebehandlingen brukes det svært tynne engangsnåler. Pasienten ligger i ro i ca. 30 minutter under behandlingen. Nålene kan stimuleres under behandlingen på forskjellige måter, enten for hånd eller med varmende urter eller svak strøm. Kinesisk urtemedisin kan også brukes som et supplement til akupunkturbehandlingen og kan i mange tilfeller ha en gunstig effekt på kroppens energisystem. Pasienten får da individuelt tilpassede urtebehandlinger som blir kokt til te som pasienten drikker.

IMS – Intramuskulær stimulering

En behandlingsmetode som brukes spesifikt på muskelknuter, muskelspenninger og betennelser.
Når nålen treffer riktig, opplever man ofte at muskelen får en «rykning», for deretter å slappe av.